MS Adventure 2017 Zaton - Chorvátsko a ME Seniorov 2017 Cheb

17.09.2017

MS Adventure 2017 Zaton

11. a 12. septembra 2017 sa uskutočnili Majstrovstvá sveta v Adventure golfe. Dejiskom šampionátu bolo prímorské stredisko Zaton v Chorvátsku.

Slovenská reprezentácia bola pri tom. Našimi reprezentantmi boli (zľava): Iveta Chynoradská, Slavomír Holický, Jarmila Holická, Ľubomír Zontág, Alžbeta Paytina, Ján Paytina a Ivan Švejda.

Fotogaléria

Išlo o premiérovú účasť Slovenskej reprezentácie na Adventure šampionáte. Naši hráči sa popasovali so silnou konkurenciou a v kategórii družstiev získali pekné 12. miesto. Zo slovenských zástupcov si najlepšie počínal Ján Paytina, ktorý s celkovým počtom úderov 170 obsadil 19. priečku v kategórii mužov.

Víťazom turnaja sa stalo družstvo Nemecka pred Českou republikou a Fínskom. Výsledková listina v detailoch sa nachádza tu.

Všetkým zúčastneným gratulujeme a našim reprezentatom ďakujeme za bojovnosť a pekné výsledky.

SZDG

ME Seniorov 2017 Cheb

Zostava týmu v zložení VladimárPravotiak, Tibor Mezsároš, Slavomír Holický,  Maroš Jágerský, René Šimanský, Ján Tolarovič a František Drgoň  bola pripravená zabojovať o umiestnenie v prvej osmičke, a v súťaži jednotlivcov sa pokúsiť  s aspoň dvomi hráčmi dostať do KO.

V súťaži senioriek sme mali jednu zástupkyňu, Vandu Kupcovú, ktorej cieľom bolo umiestnenie v prvej tridsiatke štartového poľa.

S týmito odvážnymi cieľmi a dobrou prípravou ( väčšina hráčov absolvovala NationenCup Seniorov a turnaj ICM v Chebe) odchádzala výprava minigolfových seniorov na Majstrovstvá Európy.

V súťaži družstiev skončilo naše družstvo na 10. mieste iba tri údery za 9. Finskom a pomerne vysokým rozdielom 36 úderov za 8. Dánskom, takže prvotný cieľ, umiestnenie do 8. miesta sa nepodarilo naplniť. Jedným z dôvodov, že sme nedokázali využiť dobrú prípravu bolo , že väčšinu hráčov turnaj nezastihol v optimálnej forme a určite lepší výkon a umiestnenie sa očakávalo hlavne od Vladimíra Pravotiaka, Maroša Jágerského a René Šimanského. Ďalšou príčinou neúspechu je naša sporadická a nepravidelná účasť na ME-S a s tým súvisiaca aj slabšia psychická odolnosť aj skúsených hráčov, kedy ma medzinárodnom poli sú nároky na hráčov ďaleko vyššie ako napríklad v našej lige. Napriek tomu, že sme optimistický cieľ nenaplnili, turnaj bol pre nás potvrdením, že o ôsme miesto sa v budúcnosti vieme popasovať, chce to však optimálnu formu všetkých hráčov a vysnívané 8. miesto sa v budúcnosti môže stať skutočnosťou.

Umiestnenie jednotlivcov: 85. František Drgoň , 79. Vladimír Pravotiak, 69. Slavomír Holický, 63. Tibor Mezsároš, 52. René Šimanský, 49. Maroš Jágerský, 29. Ján Tolarovič. V súťaži senioriek VadaKupcová 28. miesto. Z tohto pohľadu výkonnostný cieľ splnila Vanda Kupcová a Ján Tolarovič, ktorý potvrdil svoju dobrú celoročnú výkonnosť a ako jediný slovenský hráč sa prebojoval do KO systému, kde natrafil na viac ako dobrého súpera a to Nemeckého reprezentanta a aktuálneho vicemajstra Európy  Romana Kobischa, s ktorým po dôstojnom boji prehral v pomere 6:3, čím si určite hanbu neurobil.

 

Ján Tolarovič